SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja za podjetje ShoeDOCTOR d.o.o., Predilniška cesta 16, 4290 Tržič, Slovenija

https://www.shoedoctor.eu

E-pošta:  info@shoedoctor.eu

Telefon:  (04)-59-20-200

 1. Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine https://shoedoctor.eu (spletna trgovina v nadaljevanju) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP), Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS) ter relevantno evropsko zakonodajo.

S spletno trgovino upravlja podjetje SHOEDOCTOR d.o.o. Popravilo športne obutve in trgovina, skrajšana firma: ShoeDOCTOR d.o.o. (v nadaljevanju tudi kot prodajalec, ponudnik ali izvajalec storitve), Predilniška cesta 16, 4290 Tržič, matična številka: 8725993000, davčna številka: SI 23435097 (podjetje je zavezanec za DDV), ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi ponudnik storitve in/ali blaga oz. prodajalec).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in ponudnika, ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa blaga ali storitve (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Za dodatne informacije nas lahko pokličete na telefonsko številko (04)-59-20-200, vsak delovni dan, od ponedeljka do petka med 7:00 in 15:00 ali pišete na elektronski naslov info@shoedoctor.eu. Če na vprašanje ne bomo mogli odgovoriti takoj, vam bomo odgovor posredovali v najkrajšem možnem času.

Kot ponudnik dopuščamo možnost napake pri objavljenih opisih ali ceni izdelkov oz. storitev.

 1. Območje veljavnosti

Splošni pogoji poslovanja urejajo pravna razmerja oz. poslovanje med prodajalcem in naročnikom izdelkov, kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Odstop od splošnih pogojev, ki so javno objavljeni, je mogoč le, če je med strankama pisno dogovorjen. Splošni pogoji veljajo za odposlane pošiljke po celem svetu.

 1. Naročilo in pogodba o nakupu podjemna pogodba

ShoeDOCTOR d.o.o. nudi več možnosti za oddajo naročila in sicer:

 1. Telefon (04)-59-20-200

Pripravite si seznam izdelkov oz. storitev, ki jih želite naročiti, in nas pokličite na tel. št. (04)-59-20-200. Naročila sprejemamo od ponedeljka do petka med 7.00 in 15.00 uro.

 1. Spletna trgovina – https://www.shoedoctor.eu

Vaše naročilo pa lahko vsak dan v letu, 24 ur na dan, oddate v naši spletni trgovini. Naročilo lahko pošljete tudi neposredno na: info@shoedoctor.eu

 1. Pisno naročilo na prevzemnih mestih po izpolnitvi obrazca naročila.

Veselimo se vašega naročila.

Pogodba je v primeru oddaje naročila po telefonu oz. po pošti in faksu sklenjena, ko prodajalec prejme naročilo, razen, če prodajalec kupca, takoj ko je mogoče obvesti, da določenega blaga ni na razpolago ali ga, takoj ko je mogoče obvesti, da naročila ne sprejema (obstoječi dolgovi, mladoletnost,…).

V primeru oddaje naročila prek spletne trgovine pa je pogodba med prodajalcem in kupcem (naročnikom in ponudnikom storitve) sklenjena v trenutku, ko prodajalec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca (ponudnika storitve), kot za kupca (naročnika storitve). Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

 1. Cene

Cene izdelkov, ki so objavljene v spletni trgovini, so navedene v EUR in že vsebujejo davek na dodano vrednost (DDV). Veljajo do preklica oz. do objave novih cen. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Cena naročene storitve se eventuelno lahko poviša ali zniža (po ceniku storitev), upoštevaje, da bo ponudnik storitve popravila vse pomanjkljivosti in napačno izpolnjene podatke na oddajnem obrazcu, kot tudi po svoji oceni (ne)potrebna – (ne)nujna dodatna popravila, brez da obvesti naročnika, odpravil,  zamenjal in/ali popravil oziroma opustil, tako, da bo popravilo narejeno čim bolj  strokovno in končni izdelek čim bolj kvaliteten.

 1. Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • Plačilo po predračunu s plačilnim nalogom na račun podjetja;
 • Plačilo s plačilnimi oz. kreditnimi karticami (MasterCard, Visa), možno le ob osebnem prevzemu;
 • Plačilo po povzetju.
 • Paypal
 • Izdaja računa

Prodajalec ob dostavi naročenih artiklov kupcu s plačilom po povzetju ali osebnim plačilom priloži tudi natisnjen račun pri ostalih oblikah plačila pa račun pošlje na e naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom oz. storitvijo. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in jo ponudnik kupcu na njegovo zahtevo lahko posreduje v elektronski obliki.

6. Postopek obveščanja o nakupu

 1. Naročilo

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Prodajalec naročilo pregleda in v kolikor storitev ni možna ali izdelek ni dobavljiv le tega z razlogom zavrne. Prodajalec lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

 1. Naročilo je odpremljeno/Naročilo je pripravljeno za prevzem

Prodajalec v dogovorjenem roku opravi storitev ali artikel pripravi, odpošlje (v kolikor je plačilo po povzetju) oziroma o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Paket se odpošlje prvi delovni dan po prejetem plačilu (velja za vsa plačila razen po povzetju).

Pogodba o nakupu se hrani na sedežu prodajalca in jo lahko prejmete na pisno zahtevo, svojo zahtevo sporočite po pošti na naslov podjetja oz. po elektronski pošti. Sklenjena pogodba bo shranjena v podjetju 12 mesecev po sklenitvi, dostop do pogodbe je možen zgolj v tem časovnem obdobju.

7. Storitev popravila

Ponudnik storitve popravila bo vse pomanjkljivosti in napačno izpolnjene podatke na oddajnem obrazcu, kot tudi po svoji oceni (ne)potrebna – (ne)nujna dodatna popravila, brez da obvesti naročnika, odpravil,  zamenjal in/ali popravil oziroma opustil, tako, da bo popravilo narejeno čim bolj  strokovno in končni izdelek čim bolj kvaliteten.

V kolikor, s strani naročnika naročeni materiali (podplatov, tipa gume, drugi deli obutve…), trenutno niso dobavljivi,  ponudnik lahko, brez da predhodno obvesti naročnika, uporabi sorodne materiale z enakimi lastnostmi.

Popravilo bo narejeno strokovno, primerno stanju v katerem je  obutev. V kolikor ponudnik storitve popravila med procesom popravila ugotovi, da obutve ni mogoče  popraviti in zaradi tega obutev ne bo več uporabna, zato ne sprejema nobene  odgovornosti.

V kolikor naročnik storitve popravila po opravljenem procesom popravila ugotovi, da ima popravljena obutev drugačne lastnosti (oblika, trdota,  velikost, tip gume, vdelane drugačne materiale……..) kot  nova-originalna, za to ponudnik-izvajalec ne sprejema nobene odgovornosti in reklamacij.

Za vse morebitne napake – slabosti, ki so posledica starih – obrabljenih materialov, ki niso bili vgrajeni pri ponudniku storitve popravila, ne odgovarjamo in iz tega naslova ne sprejemamo reklamacij.

Obutev poslana v popravilo, katere naročnik ne bo plačal storitve in/ali obutve prevzel v 6 mesecih po obvestilu da je storitev gotova s pozivom na plačilo in prevzem, bo zavržena.

8. Dobava in strošek pošiljanja

Prodajalec dobavi naročeno blago v celoti. Rok za dobavo znaša 30 delovnih dni od prejema naročila, oziroma največ 3 mesece. Prodajalec ne odgovarja, če blaga ni mogel dobaviti. Prodajalec kupca, takoj ko je mogoče, obvesti o dobavi blaga, za katero ne velja 15 dnevni rok, kot tudi o tem, da je pogodba razvezana.

Strošek pošiljanja blaga se obračuna po veljavnem ceniku objavljenem na spletni strani ponudnika storitev. Dejanja ob dobavi, prevzemu blaga lahko za kupca opravi kdorkoli, ki živi na označenem naslovu.

Stroški pošiljanja se obračunajo po veljavnem ceniku objavljenem na spletni strani ponudnika storitev. Cene veljajo za en paket.

Za vse morebitne in kakršnekoli zaplete v zvezi z dostavo/prevzemom prodajalec odgovarja v skladu z politiko odgovornosti dostavne službe, ki je opravila servis dostave.

9. Pravica do odstopa

Kupec lahko (v primeru nakupa blaga, ne pa popravila), v 15 dneh od dneva, ko je prejel blago, sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@shoedoctor.eu oz. pisno po pošti. Izjava mora biti nedvoumna, iz katere jasno izhaja, da kupec od pogodbe odstopa. Šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe.

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Kupec vrne blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini nemudoma oz. najkasneje v 15 dneh po obvestilu o odstopu, razen če kupec ni kriv, da je blago uničeno, pokvarjeno ali izgubljeno. V primeru odstopa od pogodbe kupec prejeti izdelek vrne po pošti na naslov prodajalca: Predilniška cesta 16, 4290 Tržič, Slovenija EU. Kupec izdelkov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus izdelkov v obsegu, kot je to nujno.

Prodajalec si v primeru vračila blaga, ki bo umazano, poškodovano oz. bo njegova vrednost zmanjšana zaradi ravnanja kupca, ki ni bilo nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja, pridržuje pravico kupcu zaračunati stroške v višini celotnega zneska oz. v višini, ki pomeni dejansko zmanjšanje vrednosti blaga.

Prodajalec najkasneje v 14 dneh po prejemu vrnjenih izdelkov kupcu vrne že opravljena plačila.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Če je kupec neupravičeno vrnil blago, prodajalec poskrbi za hrambo blaga, kupec pa povrne nastale stroške. Kupec vrne blago v originalni embalaži skupaj s priloženo dokumentacijo.

Izjave, pripombe ali ugovore, ki se tičejo oglaševanja ali pogodbe, sporoči kupec na naslov ShoeDOCTOR  d.o.o.. Predilniška cesta 16, 4290 Tržič  ali na telefon (04)-59-20-200.

Izjeme pravice do odstopa od pogodbe: Pravica do odstopa od pogodbe ni v veljavi pri pogodbah o dostavi blaga, ki je izdelano po navodilih stranke ali je nedvoumno prilagojeno osebnim zahtevam stranke (popravila in izdelava blaga-izdelka po naročilu stranke).

10. Reklamacija v primeru stvarne napake in garancija

Prodajalec ne odgovarja za napake in morebitno nastalo škodo, ki nastane ob nepravilni uporabi in vzdrževanju izdelka. Strošek pošiljanja vrnjenega blaga krije pošiljatelj, izdelke je potrebno vrniti na naslov prodajalca.

Prodajalec ni dolžan računati s posebnimi potrebami kupca glede uporabe blaga in ne odgovarja za nastalo škodo zaradi nezmožnosti uporabe blaga. Obraba zaradi uporabe ne more biti razlog za reklamacijo.

11. Pritožbe in spori

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Prodajalec se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. V primeru težav se lahko kupec s podajalcem poveže telefonsko (04)-59-20-200 ali po elektronski pošti na info@shoedoctor.eu. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@shoedoctor.eu oz. pisno po pošti. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno in po mirni poti.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi prodajalec ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS).

Prodajalec, ki kot ponudnik blaga omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na evropsko platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je potrošnikom na voljo na spodnjem spletnem naslovu:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

12. Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

13. Varstvo osebnih podatkov

Več informacij o varstvu osebnih podatkov – politiko zasebnosti najdete tukaj.

Za vse eventuelne spore je izključno krajevno pristojno sodišče v Kranju, R Slovenija.